Salmonella

Salmonella besmetting

Besmetting met Salmonella treedt voornamelijk op door het eten van besmet vlees, kruisbesmetting of door producten die onvoldoende verhit zijn. Na infectie ontstaat een acute darmontsteking, die gepaard gaat met koorts, heftige diarree en buikkrampen. Deze bacterie is in sommige gevallen levensbedreigend en mag dus zeker niet onderschat worden.

Het vakkundig onder controle houden van Salmonella

In de voedselindustrie kan een goede hygiënepraktijk Salmonella onder controle houden. Concreet Hygiëne heeft jarenlange ervaring met het realiseren van hygiënisch veilige omstandigheden in voedingsmiddelenbedrijven met zeer Salmonella gevoelige omstandigheden.

Salmonella

Bij het onder controle houden van Salmonella komt veel meer bij kijken dan alleen met een ontsmettingsmiddel ontsmetten. Er is een strak schoonmaakplan nodig, waarbij men oog heeft voor de afvalstromen binnen de organisatie, praktijkervaring en klimaatbeheersing. Maar ook de keuze en toepassing van reiniging- en ontsmettingsmiddelen, apparatuur en gedisciplineerde schoonmaakmedewerkers hebben grote invloed op de leefomstandigheden van micro-organismen zoals Salmonella.

Er zijn relatief weinig bacteriën nodig om iemand ziek te maken. Concreet Hygiëne neemt graag uw onrust op het gebied van bacteriedruk van u over. Een voedselverwerkende organisatie richt zich eerst graag op haar primaire taak: Heerlijk, goed en veilig voedsel, verwerken en bereiden. Voor hygiëne, en alles wat daarmee te maken heeft, vertrouwt u voor een veilige en schone omgeving op Concreet Hygiëne.